top of page

EQUUS

de Peter Shaffer

2020

Jack_el_diseñador-9260.jpg

Peter Shaffer s’inspirà a escriure aquest text després de llegir als diaris sobre un crim perpetrat per un adolescent que orbà a sis equins amb un punxó. L’escena macabra fou prou poderosa com per portar el dramaturg anglès a escriure un relat fictici sobre les causes que portaren el jove a perpetrar el damnatge. El relat de Shaffer se’ns presenta com un text gairebé detectivesc, una aproximació íntima a la figura del jove Alan Strang a través de les converses tingudes amb el seu psicòleg, Martin Dysart en les quals, fent ús dels principis del psicoanàlisi i la psicopatologia, fan referència a les passions i desenganys més personals del jove i, alhora, als diversos personatges que conformen el text.

 

Un relat que ens condueix fins a l’escena del crim i que ens ofereix moments d’intensitat poètica, repulsió, joc i acció en el que no deixa de ser un retrat naturalista de la nostra pròpia societat.

El 2018 l’espectacle ha estat pre-estrenat al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt els dies 20, 21, 27 i 28 d’octubre arribant a un públic de més de 1000 persones i generant crítiques i un impacte molt positiu.

Equus també s’ha presentat en sessió matinal per a públic escolar i acollint un centenar de joven entre 16 i 18 anys els quals van poder reflexionar conjuntament amb l’equip artístic sobre el significat i la trama de l’espectacle.

Equus ha estat estrenat al Teatre Tarragona el 10 de novembre de 2018 amb més de 350 persones assistents i magnífiques crítiques per part del públic. Per aquesta ocasió, Arola Editors ha publicat la versió d’Equus realitzada per Cop de Teatre i assessorament de Pablo Ley.

 

Del 7 al 25 d’octubre de 2020 Equus es presenta en temporada a l’Escenari Joan Brossa de Barcelona.

bottom of page