EQUUS

de Peter Shaffer

2018

Peter Shaffer s’inspirà a escriure aquest text després de llegir als diaris sobre un crim perpetrat per un adolescent que orbà a sis equins amb un punxó. L’escena macabra fou prou poderosa com per portar el dramaturg anglès a escriure un relat fictici sobre les causes que portaren el jove a perpetrar el damnatge. El relat de Shaffer se’ns presenta com un text gairebé detectivesc, una aproximació íntima a la figura del jove Alan Strang a través de les converses tingudes amb el seu psicòleg, Martin Dysart en les quals, fent ús dels principis del psicoanàlisi i la psicopatologia, fan referència a les passions i desenganys més personals del jove i, alhora, als diversos personatges que conformen el text.

 

Un relat que ens condueix fins a l’escena del crim i que ens ofereix moments d’intensitat poètica, repulsió, joc i acció en el que no deixa de ser un retrat naturalista de la nostra pròpia societat.

 

Música: Aleix Vives / Vestuari: Berta Riera / Adaptació dramàtica: Denis Fornés / Pablo Ley / Fotografia: Roger Rossell / Andrés Rodriguez / Disseny gràfic i edició video: Jack el diseñador

 

Amb Carles Fígols, Lluís Arruga, Chantal Aimée, Mercè Rovira, Joan Raja, Blanca Valletbó, Andreu Lahoz sota la direcció de Denis Fornés.

 

Va ser escrita per Peter Shaffer i estrenada el 1973 a Londres. Cop de Teatre estrenarà aquest espectacle la tardor de 2018.

© 2018 COP DE TEATRE 
 

  • w-facebook
  • YouTube - círculo blanco
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now